Alu-inox ograje

ZAKAJ ELOKSIRANA ALUMINIJASTA OGRAJA? Preprost odgovor – ker je lepa, vzdržljiva, zelo odporna na vremenske razmere (dež, zmrzline, sonce, sol, ...), brez vzdrževanja (1x letno se lahko prebriše z blagim čistilom, lahko za steklo) in seveda cenovno sprejemljiva!

alu ograje

Modeli

Več
inox ograje

Galerija

Več

Katalogi

Katalog alu ograje

 

Več

Sistemske Alu-eloksirane ograje:

  • Brez varjenja sistemska ograja iz aluminijastih tovarniško eloksiranih profilov in sestavnih elementov.
  • Lahko se dobi v drugih barvah, polnilo pa prašno barva, lakira/plastificira v željeni barvi RAL lestvice.
  • 10 let garancije na materijal, obstojnost zaključnih slojev in korozije.

Inovativne ograje z nešteto različnih izvedb, pri katerih so možni moderni in tradicionalni stili. Unikatnost ograje po vašem okusu. S številnimi dodatki ni konca vaši kreativnosti in z njimi sporočate vaš osebni življenjski slog, ki se vidi na daleč. Ste le vi tisti, ki nam povete vaše želje! Vzdrževanje in naknadno barvanje ni več potrebno. Ograja ne oksidira, ne rjavi, ne trohni, ne spremeni barve in ne podleže vremenskim vplivom. Umivanje z vodo in blagim čistilom je vse kar lahko storite za svojo ograjo, čeprav je že sama eloksaža zelo dober odbojnik umazaniji! Prsti se ne poznajo na njej, prah je neopazen in ne spreminja svoj prvotni videz glede na vremenske spremembe!

ELOKSIRANI ALUMINIJ

(Anodizacija kot elektrokemični postopek dodatne zaščite oz. zaključni sloj aluminija)

Eloksaža ali anodizacija je elektrokemični proces, pri katerem se na aluminiju ustvari debelejša oksidna plast, ki površino ne le zaščiti, temveč se v popolnosti stopi z njo! Z dodajanjem določenih barvnih odtenkov pa se lahko pridobijo razne barvne nijanse eloksaže!

V postopku anodiziranja se aluminij potopi v kad z elektrolitom, kjer se priklopi na pozitivni pol enakomernega električnega izvora in s tem postane anoda. Z enakomerno električno napetostjo potujejo oksidni anioni od katode anodi, kjer oddajo kisik. Ta pa reagira z aluminijem in tvori aluminijev oksid. Debelina oksidne plasti je odvisna od temperature elektrolita H2SO4, porabljene električne moči in trajanja anodiziranja. Nastala oksidna plast se sestoji iz velikega števila odprtih por, ki jih je potrebno zapreti, kar se doseže s postopkom, imenovanim “siling”, pri čemer dobimo zaključni sloj v željenih barvah! Aluminij je v teh oblikah neškodljiv in okolju prijazen material!

Derox-Pružek d.o.o.
Obrežje 10H
8261 Jesenice na Dolenjskem

070 640 858